Cum asortăm ușile wenge? Recomandările specialiștilor

glisanta

Ușile de culoare închisă, maro, negre sau wenge dau o notă elegantă oricărei încăperi, cu siguranță. Însă în momentul ăn care trebuie să faceți o alegere pentru locuința dumneavoastră, probabil că vă întrebați cum le puteți potrivi cu restul mobilierului. De aceea, vă aducem în atenție câteva sugestii, de la designerul și jurnalista Adela Pârvu.

usi wenge 1

Wenge este o culoare modernă, folosită cu precădere în amenajările cu influențe minimaliste sau orientale. Este îmbinarea perfectă dintre negru, maro și ciocolatiu, reflectând în același timp eleganță, stil și sobrietate. Vă întrebați poate de ce ați alege-o, în special pentru uși? Ei bine, wenge este o nuanță care cere mult spațiu, acesta trebuind să primeze înaintea formelor. În plus, îți va aduce aminte oricând de culoarea cafelei pe care o savurezi în fiecare dimineață.

Astfel, puteți afla, în primul rând, faptul că ușile pot fi privite ca niște obiecte de artă, ca niște tablouri, pe care le putem pune în evidență prin contrastul cu mobila aleasă. Nu este obligatoriu să alegeți un parchet închis, ci dimpotrivă, un parchet deschis la culoare nu doar că va pune ușile în valoare, dar este și mai ușor de întreținut.

usi wenge 2

În privința mobilierului, pueți opta pentru un design modern, minimalist, care să com plementeze aspectul impozant al ușilor. Mobilierul poate include părți închise la culoare, atât timp cât în anamblul său se regăsesc și suprafețe deschise. Este foarte important să nu avem un mobilier masiv, înalt, de aceeași culoare cu ce a ușilor (în speță, wenge), pentru că acest lucru va aglomera încăperea. În schimb, obiectele de mobilier joase, care nu ocupă mult spațiu, cum ar fi canapeaua, poate fi fără probleme în aceeași nuanță cu ușile. Cum puteți crea o legătură între culoarea ușilor și mobilierul din încăpere? O sugestie ar fi să optați pentru tablouri cu rame închise la culoare, sau alte decorațiuni pentru pereți. Culoarea wenge alatură pefect unor statui africane sau perne mari decorative cu tentă orientală ori poate doar un mobilier minimalist în stil japonez.

Dacă v-am convins în privința ușilor wenge, puteți găsi o mare varietate de modele pe usi365.ro .

Articolul integral și alte sugestii sunt disponibile pe adelaparvu.com .

Leave a Comment