Cel mai mare magazin online de usi din Romania!

Trape desfumare

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Trapele de fum, cunoscute și sub denumirile de trape desfumare sau trape evacuare fum, sunt elemente esențiale în sistemul de securitate la incendiu pentru clădiri. Aceste trape de fum, fie ca sunt trape fum tavan sau trape electrice, reprezintă dispozitive integrate în pereți sau în alte componente structurale ale clădirilor, având rolul de a evacua rapid fumul și de a reduce căldura în interior în caz de incendiu.
 

Trapele de fum sunt parte a unui sistem complex de securitate la incendiu, menit să prevină și să minimalizeze efectele distructive ale incendiilor. Ele sunt esențiale pentru asigurarea securității persoanelor aflate în clădire, facilitând evacuarea rapidă a fumului și a gazelor toxice.
 

Aceste dispozitive, cunoscute și ca trape desfumare sau trape evacuare fum, au rolul de a menține căile de evacuare libere și vizibile pentru a permite persoanelor să părăsească în siguranță clădirea în caz de incendiu. Astfel, trapele de fum, inclusiv trapele fum tavan sau cele controlate electric, sunt concepute pentru a facilita accesul oxigenului și pentru a elimina rapid gazele nocive.
 

Unghiul de deschidere impus de normative pentru aceste trape de fum este de minim 30 de grade, conform standardelor de siguranță la incendiu. Prin acțiunea lor rapidă și eficientă, aceste dispozitive contribuie la protejarea clădirii, prevenind atingerea fazei critice de flash-over, momentul în care materialele combustibile se aprind brusc și se generează temperaturi extrem de ridicate.
 

Produsele precum trapele de fum sau trape desfumare trebuie să respecte normativele impuse pentru a fi autorizate și certificate de autoritățile responsabile în domeniul securității la incendiu. Sistemele de trape de fum oferite de USI365 sunt conforme cu standardele impuse de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), fiind recunoscute pentru eficiența și fiabilitatea lor în asigurarea securității la incendiu.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!