PRODUSE

Trapa evacuare fum

Detalii tehnice Vezi descriere Produsul contine
Configureaza produsul

L gol ( mm ):

H gol ( mm ):

Accesorii:

Cod produs: 34282
8.880,00 RON
(fara T.V.A)
10.567,20 RON
(include T.V.A)
5-6 saptamani | Pe comanda
ADAUGA IN COS
Compara produs
Scrie-ne pe WhatsApp Scrie-ne pe WhatsApp LIVRARE IN TOATA TARA LIVRARE IN TOATA TARA
Livram oriunde in Romania, prin masini proprii, firme de curierat sau transportatori de pe bursa de marfuri.
DROPSHIPPING DROPSHIPPING
Livrarea produselor se face direct din fabrica la client.
TRANSPORT CONTRA COST TRANSPORT CONTRA COST
Costul transportului difera in functie de destinatie si greutatea produselor.

Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ne contactati!
GARANTIE DE LA PRODUCATOR GARANTIE DE LA PRODUCATOR

SUPORT TEHNIC SUPORT TEHNIC

Ai nevoie de informatii suplimentare? Noi suntem aici pentru a te ajuta!
Contacteaza-ne la 0799.403.259 sau info@usi365.ro
Recomandari
 • Descriere
 • Specificatii
 • Produsul contine
 • Comentarii
 • Info Garantie
Descriere

Trape evacuare fum si gaze fierbinti (sisteme SHEV)

Trapele de evacuare fum (SHEV – Smoke and Heat Exhausting Ventilators) asa cum sunt denumite ele in general sunt echipamente cu actionare automata si manuala in vederea evacuarii fumului si a gazelor fierbinti in cazul unui incendiu.

Scopul utilizarii trapelor de desfumare il reprezinta atat limitarea pagubelor umane si materiale cat si usurarea interventiei echipelor de pompieri in cazul unui incendiu.

In ceea ce priveste limitarea pagubelor umane sau salvarea de vieti omenesti, este bine de stiut ca min. 90% dintre persoanele expuse unui incediu nu sunt afectate in mod direct de catre foc. De obicei victimele sufera din cauza gazelor toxice si a aerului fierbinte generate de catre incendiu.

Trapele de fum (sisteme SHEV) asigura evacuarea eficienta a gazelor toxice care sunt inhalate de catre oameni in timpul incendiului si a aerului fierbinte care regenereaza arsuri externe si interne in organismul uman.

Din punct de vedere al limitarii pagubelor materiale, desfumararea urmareste pe de o parte pastrarea integritatii structurii cladirii prin evacuarea aerului fierbinte din cladirea incendiata, acest lucru conducand la pastrarea in interior a unei temperaturi cat mai scazute, care sa nu afecteze structura de rezistenta a cladirii.

Pe de alta parte se urmareste si pastrarea integritatii marfurilor depozitate; este bine de stiut ca echipamentele si marfurile existente intr-o cladire incendiata nu sunt afectate doar de foc. Acestea se degradeaza si din cauza aerului fierbinte sau a compusilor chimici rezultati in urma arderii, acest lucru conducand la distrugerea acestor echipamente si marfuri. Pe de alta parte, aerul fierbinte dintr-o incapere incendiata poate sa conduca la auto-aprinderea marfurilor depozitate, chiar si a celor aflate la o distanta considerabila fata de sursa focului.

SISTEMUL ELECTRIC pentru ventilatie zilnica

Trapele vor fi echipate cu servomotoare electrice de 220V ce permit deschiderea trapei pentru ventilatia de confort.

Deschiderea se realizeaza prin comutatori ce pot fi situati in orice loc in cladire. Sistemul electric de ventilatie zilnica va fi conectat la o centrala de vreme rea ce va inchide trapele automat in cazul unor conditii meteo nefavorabile (vant si/ sau ploaie)

Sistemul electric pentru ventilatie zilnica consta din:

 • servomotor electric 220V~ cu console de montare;
 • comutator ventilatie zilnica;
 • cablu electric 220V (asigurat de catre client);
 • centrala de vreme rea cu senzori de vant si ploaie.
SISTEMUL PNEUMATIC pentru deschidere in caz de incendiu al trapei de fum
Sistemul pneumatic de deschidere in caz de incendiu al trapei de fum consta din:
 • servomotoare pneumatice de deschidere a trapei in caz de incendiu;
 • valva termica cu fiola de alcool si cartus de CO2 in interiorul trapei;
 • centrala de comanda/ urgenta mnauala in caz de incendiu pentru activarea manuala a trapei si electromagneti 24V, 0.4A - conectati la centrala de detectie. Fiecare centrala de comanda manuala se afla in zona optima de evacuare in interiorul cladirii;
 • tevi cupru si elemente de legatura.
Exista 3 cai de deschidere in caz de incendiu:
 1. Deschidere automata: cresterea temperaturii cu peste 68°C (sau 93°C - optional) cauzeaza spargerea fiolei de alcool, aceasta elibereaza un ac ce va strapunge cartusul de CO2, acesta din urma eliberand gazul sub presiune prin circuit in servomotor, care va deschide trapa.
 2. Deschidere manuala: prin intermediul unei centrale de comanda/ alarma cu butelii de CO2 sub presiune, localizata in cladire in zona de evacuare. Se sparge geamul cutiei centralei, se apasa butonul de alarma, astfel un ac va perfora cartusul de CO2 eliberand gazul sub presiune in tevile de cupru de diametru 4.8/ 6mm, astfel deschizand trapa la 90 grade pentru trapele in 2 canaturi si peste 140 grade pentru trapele intr-un singur canat.
 3. Centralele de comanda. alarma manuala: acestea sunt echipate cu electromagneti de 24V favorizand deschiderea trapei prin intermediul unor impulsuri primite de la centrala de detectie din cladie.
NOTA!!!

La montajul trapelor trebuie sa se tina cont de faptul ca in majoritatea situatiilor mecanismul coboara in functionare sub nivelul inferior la trapei.

De aceea este necesar ca sub trape, in imediata vecinatate sa nu existe elemente de structura ale acoperisului care sa poate interactiona cu trapa in functionare.

Compare